Fauske bibliotek

Fra margbein til spretne tomater: mat i millioner av år
Huskelisten er tom
Vis
Forfatter
Tittel
  • Fra margbein til spretne tomater: mat i millioner av år
Språk
  • Språk: Norsk (Bokmål)
Hylleplassering
  • u 641.3 N
Eier
  • Fauske
Klassifikasjon
Emne
År
  • 2005
Noter
  • Mennesker må ha mat. Og i millioner av år har vi og forfedrene våre funnet lure måter å skaffe oss mat på. Rått kjøtt og harde nøtter ble kjedelig i lengden. Men da noen var så smarte å finne opp ilden, ble det fart i sakene. Dyrene viste oss veien til saltet, og straks smakte maten nye bedre. Korn og mais, ris og potetet har menneskene lært seg å dyrke. Og kjøtt og melkeprodukter, og fisk og andre godbiter fra havet har gitt oss et variert kosthold. Men godene er ujevnt fordelt, og ikke alt er like sunt. Historien om menneskenes mat er lang og spennende. Philip Newth har forsket på dette stoffet i mange år. Her forteller han lett og morsomt om rene fakta, overraskende oppdagelser, myter og overtro, alt knyttet til matvarenes historie. Kronologi: s. 92-93
ISBN
  • 82-530-2726-5
Tilgjengelige
  • 2/2
Venteliste
  • 0 (0)
*000      am
*00139533
*007  
*008060327 2005           j          00nob 2
*015  $a0161222$bBIBBI
*019  $au,mu$aungdom$bl
*020  $a82-530-2726-5$bib.$cNkr 268.00
*08231$a641.3$zh$25$25
*090  $bq$c641.3$dN
*096  $au 641.3 N
*100 0$aNewth, Philip$d1939-$jeng.-n.
*24510$aFra margbein til spretne tomater$bmat i millioner av år$cPhili p Newth
*260  $aOslo$bOmnipax$c2005
*300  $a96 s.$bill.
*505  $aKronologi: s. 92-93
*520  $aMennesker må ha mat. Og i millioner av år har vi og forfedrene våre funnet lure måter å skaffe oss mat på. Rått kjøtt og harde nøtter ble kjedelig i lengden. Men da noen var så smarte å finne opp ilden, ble det fart i sakene. Dyrene viste oss veien til saltet, og straks smakte maten nye bedre. Korn og mais, ris og potetet har menneskene lært seg å dyrke. Og kjøtt og melkeprodukter, og fisk og andre godbiter fra havet har gitt oss et variert kosthold. Men godene er ujevnt fordelt, og ikke alt er like sunt. Historien om menneskenes mat er lang og spennende. Philip Newth har forsket på dette stoffet i mange år. Her forteller han lett og morsomt om rene fakta, overraskende oppdagelser, myter og overtro, alt knyttet til matvarenes historie.
*650 1$aMatvarer og matlaging$xHistorie$1641.3$2BS$9nor
*850  $aFauske
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Lukk
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerSamlingHylle
Ex1Tilgjengelig Fauske bibliotek u 641.3 N
Ex3Tilgjengelig Valnesfjord ungdom u 641.3 N